LG G2 İncelemesi

Review of: LG G2
smart phone, akıllı telefon:
Onur Alp Aydın
Price:
1500

Editör:
Oylama:
5
On 14 Aralık 2013
Last modified:18 Aralık 2013

Summary:

G2, LG'yi pazara tekrar bağlayan bir başyapıt olmuş. Piyasada en düşük fiyatla en yüksek sistemi kullanabileceğiniz model olan LG G2 çoğu konuda yarı yolda bırakmayacak türden. Özellikle bataryasının fazla olması günümüz akıllı telefonlarının batarya sorununa da çözüm bulur şekilde.

Kişisel kanaatim G2′nin LG’nin sesinin soluğunun kesildiği dönemde beklenmeyecek bir atağı olduğu şeklinde. Daha önce sunmadığı bir sistem ve özellikler ile birlikte LG fiyat performans oranını da şahane tutmayı başarmış. Hali hazırda şuan (2013 Aralık) fiyat performans oranı en iyi cihaz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

lgg2Artıları

- Piyasanın en iyi sisteme sahip telefonu olmamakla beraber benzer seviyedeki cihazlarda benzer sistemleri de görebiliriz fakat Snapdragon 800 işlemcili 2.26 ghz’lık Quadcore işlemcisi her işe yetecek türden.

- Piyasadaki çerçevesi en ince telefon ünvanına da sahip olan LG G2 ekran boyutunu çok yüksek tutmayı başarıp çerçeveyi minimize etmiş.

- Telefonun üst kısmında bulunan kızılötesi sensörü sayesinde bir çok kumanda edilebilen cihazı (TV ve dekoderler dahil) kumanda edebiliyor.

- Boyutuna ve tüketim oranına göre inanılmaz büyük  bir batarya ile karşımıza geliyor. (3000 mAh)

- Çift hoparlörü ile surround bir ses sistemine sahip.

 

Eksileri

- Micro Sd kart slotuna sahip değil.

- Hoparlörlerin aşağı yüzde olması oyun oynarken el ile kapayıp sesi bloklamaya neden oluyor.

- Telefonun arkasına konulan tuşlar çok kullanışlı değil.

- Batarya değiştirilemiyor.

 

lg-g2-review-01-640x426Tasarım

LG tasarım konusunda G2 ile çok şey vaadediyor. Neredeyse çerçevesiz olması bunun en büyük göstergelerinden birisi. Muadili telefonlarda alt panelde olan fiziksel tuşlar kaldırılmış ve ekranı tuş kilidinden açmak için iki yeni yöntem geliştirilmiş. Birincisi ya arka panelde bulunan fiziksel tuşa basmak ya da ekrana iki kere tıklamak.

Ek olarak tasarımın biraz Galaxy S4′ü andırdığını eklemek gerekiyor. Fakat genel olarak baktığımızda LG G2 oldukça hoş bir tasarıma sahip.

 

Kamera

LG G2 biri önde, biri arkada iki kameraya sahip. Ön kamerası 2.1 mp iken arkasında 13 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Arkasında bulunun bu kamera 60fps’ye kadar 1080p çözünürlükte full HD video kaydedebiliyor. Düşük ışık performansının da başarılı olduğunu söylemeden geçmemek gerek. Aşağıda LG G2 ile çekilmiş bir kaç fotoğrafı bulabilirsiniz. Tam boyut için fotoğrafın üzerine tıklayın.

1

2

 

LG-G2-benchmarks

Sistemsel Özellikleri

13.85 x 7.09 x 0.89 cm boyutlara sahip.

143 gram ağırlığa sahip.

True HD-IPS + LCD capacitive touchscreen 1920×1080 piksel çözünürlüklü ve 424 ppi piksel yoğunluklu, Corning Gorilla Glass 2 bir ekranı var.

RAM’i 2 gb ve 16 ve 32 gb‘lik iç hafıza ile geliyor.

13 mp‘lik bir kamerası, 2.1 mp‘lik bir ön kamerası ve LED flaşı ile geliyor ve arka kamera 60fps 1080p video çekebiliyor.

Android 4.2 ile geliyor fakat en son güncellemeleri alması kuvvetle muhtemel.

Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800, 4 çekirdekli 2.26 ghz işlemciye sahip. Ek olarak Adreno 330 görüntü kartı bulunuyor.

3 Amperlik (3000 mAh) bataryaya sahip.

 

Genel İntiba

G2, LG‘yi pazara tekrar bağlayan bir başyapıt olmuş. Piyasada en düşük fiyatla en yüksek sistemi kullanabileceğiniz model olan LG G2 çoğu konuda yarı yolda bırakmayacak türden. Özellikle bataryasının fazla olması günümüz akıllı telefonlarının batarya sorununa da çözüm bulur şekilde.

G2, LG'yi pazara tekrar bağlayan bir başyapıt olmuş. Piyasada en düşük fiyatla en yüksek sistemi kullanabileceğiniz model olan LG G2 çoğu konuda yarı yolda bırakmayacak türden. Özellikle bataryasının fazla olması günümüz akıllı telefonlarının batarya sorununa da çözüm bulur şekilde.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Yorumlar

yorumlar